明牌牛牛

Welcome to the Hubei Province Personnel Examination Network! | Traditional Chinese
Today is:
Straight
Latest registration:
Related Downloads
Your present location: Home > Hubei Provincial Examinations and Examinations > Public Technology and Examination Questions and Answers

2020 Hubei Provincial Selection and Enrollment Policy Answers


9 12 12 日) ( 201 December 12 , 2009)

1 . How to define the batch of graduate school for candidates?

Answer: Candidates' graduation school batches are based on the school batches at the time of admission. The batch of graduation school for undergraduate candidates is determined based on a copy of the admissions list issued by the school; the batch of graduation school for graduate candidates is determined based on the batch of undergraduate studies at the time of admission.

学校所属本科批次 未明确的,比如 学校属于提前批次录取的(如军事院校、艺术院校) 报考市州 党委组织部可以咨询学校招生部门后,根据实际情况研究确定。 For those undergraduate batches that the school belongs to , for example, if the school is admitted in advance (such as military academies, art academies) , the Party Committee Organization Department of the " City and State " can consult the school's admissions department and study and determine the actual situation.

照原 “211” 工程高校的学校批次报名。 According to past practice, graduate students of the Chinese Academy of Sciences and the Chinese Academy of Social Sciences can apply for batch registration with reference to the schools of the former "211" engineering colleges. 国内第一批本科高校 的学校批次报名。 Graduate students from other scientific research institutes can apply in batches by referring to the " first batch of undergraduate universities in China " .

2 . How to define " double first-class " construction universities and " first-class construction disciplines " ?

Answer: The definition is based on the "Notice on Promulgating the List of World-Class Universities and First-Class Discipline Construction Universities and Construction Disciplines" (Teaching Research Letter [ 2017 ] No. 2 ) by the Ministry of Education , the Ministry of Finance , and the National Development and Reform Commission .

学科 建设高校有关部门后,结合定向选调职位的急需紧缺专业要求,根据实际情况研究确定。 Regarding the specific definition of " first-class construction disciplines and related majors " , the Party Committee Organization Department of the " City and State " can consult the relevant departments of " first-class discipline construction universities " and combine the urgently-needed professional requirements of selected posts according to the actual situation Research determined.

According to the spirit of Teaching and Research Letter [ 2017 ] No. 2 , the " subjects independently determined by universities " in the " first-class construction disciplines " shall be subject to the " plus (self-determined) labeled disciplines " before the universities announce themselves .

3 Can graduate candidates apply for undergraduate schools and majors? Can undergraduate candidates take the dual degree or second degree?

Answer: Postgraduate candidates should apply for the school and major during the graduate study period, and undergraduate candidates should apply for the major school and major during the undergraduate study period.

4 . 20 年湖北省选调生? Can returnees studying abroad return to Hubei for 20-20 years?

列入 2020 年湖北省选调生招录 范围。 Answer: According to the spirit of the "Announcement", overseas returnees who are studying abroad are not included in the scope of recruiting and recruiting students in Hubei Province in 2020 .

5 . How to understand " good academic performance " ?

Answer: " Excellent academic performance " means that fresh graduates of colleges and universities must not have two or more courses (including compulsory courses and elective courses) for retesting or re-taking. Make-up exams or re-taking courses during undergraduate and graduate studies are not cumulative.

6 . How to define the school's " three good students " ?

Answer: The selection level of the " three good students " should be the level of the school during the university period. The " three good students " selected by the department in the school are not included. The school renamed the " Three Good Students " honor to " Excellent Student " honor, which can be regarded as the school's " Three Good Students " honor.

7 . How to define " student cadre experience " ?

A: In principle, the scope of student cadres includes class monitors, deputy monitors, life committees, study committees, health committees, sports committees, etc. during university; class branch secretary, deputy secretary, organization committee, and publicity committee; etc. Secretary, deputy secretary, head of organization, propaganda minister, etc. of the Youth League Committee (committee general branch); chairman, deputy chairman, minister, and vice minister of the school, department-level student union; secretary, deputy secretary, and member of the party branch.

Regarding the specific definition of " student cadre experience " , the Party Committee Organization Department of the " Applicant City and State " may consult the relevant school department and determine it based on the actual situation.

8 . Can a graduate candidate apply for the school's " Three Good Students " honors and student cadre experience obtained during his undergraduate studies ?

A: According to past practice, postgraduate candidates can apply for the exam based on the school's " three good students " honors and student cadres' experience obtained during their undergraduate studies .

9 . How to define " commendation above county level " ?

Answer: " Recognition at or above the county level " refers to work commendations made by party committees, governments, and their departments above the county level.

Regarding the specific definition of " commendation for work " , the Party Committee Organization Department of the " Applicant City and State " may consult the relevant commendation department and determine it based on the actual situation.

10 . After the first term of the provincial service grass-roots project personnel expires, the second term is less than two years. Can I apply for the exam?

可以报考;如果第一个任期结束后,考生另谋职业,则第二个任期不满两年的,不能报考。 Answer: For the same type of service grassroots projects, between the first term and the second term, if there is no interruption in the grassroots service experience , you can apply for the exam; if the candidate seeks another career after the first term ends, the second term will not expire Cannot apply for two years.

8 年在某市州基层服务满一年后, 201 9 年又通过同一服务基层项目考试,到其他市州基层服务,如果该考生的基层服务经历没有中断,可以报考。 The same type of service grass-roots projects. After one full year of service at a grass-roots level in a certain city and state in 20118, they passed the same service grass-roots project exam in 2011 and went to other city-state and grass-roots level services. Sign up.

For different types of service grassroots projects, after the end of the first service grassroots project, the second service grassroots project is less than two years old, and its grassroots service experience has not been interrupted, and the accumulated two years can be applied for.

11 . 8 8 月,能否视其在基层服务满两年? The time for signing employment agreements or service contracts for provincial-level service grass-roots project personnel is August 2008. Can they be regarded as serving at the grass-roots level for two years?

8 7 31 日前通过服务基层项目考试、 201 8 8 月签订就业协议或服务合同的,可以视其在基层服务满两年。 Answer: According to past practice, those who passed the service basic level project exam before July 31 , 2008, and signed the employment agreement or service contract in August 2008, can be regarded as having served at the basic level for two years.

12 . How to determine the birth date of a candidate?

Answer: According to past practice, the date of birth on the candidate's personal ID card shall prevail.

13 . Do the postgraduate and undergraduate education mentioned in the Announcement and the above-mentioned policy answers include on-the-job education?

Answer: The postgraduate and undergraduate qualifications refer to full-time education.

The specific determination of " full-time education " shall be answered by the Organization Department of the " Registration City and State " Party Committee in accordance with relevant policies and regulations.

Address: Comprehensive Service Building of the Human Resources and Social Security Department of Hubei Province (No. 1 Donghu West Road, Wuchang District)
© 2014 Hubei Personnel Examination Network. All rights reserved.
Hubei ICP No. 10004467

Hubei Public Security No. 42010602000839